projahodnici.webnode.cz


Doposud Jahodnice neměla žádného ze zastupitelů na Praze 14. To se nyní může změnit!

18.09.2010 16:45

Vážení čtenáři těchto stránek!

Pokud občas procházíte tyto stránky, dovolím si předpokládat, že Vás zajímá, co nového se děje na Jahodnici. Co si budeme povídat, moc nového se na Jahodnici neděje.

Také Vás jistě zajímá, co by bylo možné udělat pro to, aby se Jahodnice začala rozvíjet a nepohybovala se pod rozlišovací schopností :) zastupitelstva Prahy 14. Ať už je Váš názor na Vaší možnost ovlivnění vývoje naší městské části jakýkoliv, dovolím si Vám nabídnout svoji krátkou úvahu.

Jahodnice, se nyní skládá ze tří hlavních částí, a to podle doby vzniku staré Jahodnice, sídliště Jahodnice a ze sídliště nové Jahodnice. Toto území je tedy celkem rozsáhlé. Taktéž počet obyvatel je celkem vysoký a díky nové výstavbě na nové Jahodnici se ještě zvýší. Hustota osídlení je určitě taktéž vysoká, a to zejména kvůli sídlištním částem. Pokud budou tyto částí vystupovat jednotně, je zde velký počet hlasů, které by už mohlo být slyšet.

Toto se však ne a ne projevit v jakékoliv iniciativě ze strany zastupitelstva Prahy 14, která by vedla k rozvoji občanské vybavenosti Jahodnice, nehledě na základní věci, jako je úklid, údržba a rozvoj zeleně, rozvoje možností pro trávení volného času zejména pro mladé tak pro starší obyvatele, rodiče a děti. Také zásahy do životního prostředí na Jahodnici, pokud nějaké jsou, jsou  podle mého názoru plácnutími do vody bez jakékoliv dlouhodobější představy a plánu rozvoje této oblasti a zájmu taktéž bez zájmu o názory těch, kteří zde trvale žiíí a tedy asi lépe si dokáží představit, jaké změny v jejich okolí jsou nejvíce třeba.

A nyní k tomu, proč píši tento článek. Každý z Vás určitě ví, že v blízké době budou probíhat volby do zastupitelstva. Podle informací, které jsem získal, se budou o naše hlasy ucházet i kandidáti, kteří bydlí na Jahodnici, případně v Hostavicích, nebo Kyjích.

Pokud chceme zkusit situaci na Jahodnici změnit k lepšímu, měli bychom se podle mého názoru zamyslet nad tím, že naše zájmy budou zastupovat nejlépe lidé, kteří zde žijí a kteří tedy mají co říci k rozvoji našeho okolí i na Praze 14. K tomu je potřeba tyto kandidáty vyhledat, ať jsou na jakýchkoliv místech kandidátek a využít pro ně PREFERENČNÍ HLASY.

Kandidáti, kteří chtějí přispět ke změně k lepšímu, pocházejí i z jiných oblastí než Jahodnice. Je potřeba hledat a znovu hledat. Spoustu informací lze najít na internetu, různá občanská združení většinou bývají založena lidmi, kterým jejich okolí není lhostejné, a kteří se této práci věnují dlouhodobě. I z těchto skupin vychází někteří kandidáti. Vždy by měla rozhodovat práce za celé období, nikoliv jen aktivita před volbami.

K tomu, aby zastupitelstvo Prahy 14 pracovalo ve prospěch rozvoje této městské části, bude potřeba, aby ti, kteří chtějí opravdu změnit tuto oblast k lepšímu, byli schopni v této věci spolupracovat. A to je další kritérium, které by mělo být bráno v úvahu.

Děkuji Vám, že jste věnovali čas přečtení tohoto článku.

S pozdravem

Vlastislav Cílek

Jahodnický zpravodaj.

 

—————

Zpět